Over ons

Vircon is een toonaangevende hosting provider die sinds 2002 hoogwaardige en betrouwbare internetdiensten levert.

Wij zijn van webhosting provider uitgegroeid tot managed hosting provider. Steeds meer applicatie serviceproviders, webdesign bureau's en kantoorautomatiseerders brengen hun diensten bij Vircon onder. Door de hostingdiensten bij Vircon onder te brengen, nemen we veel werk en zorgen uit handen zodat onze klanten zich kunnen concentreren op hun core-business. Naast onze standaard out of the box producten bieden wij onze klanten op maat gesneden diensten.

Met ruim 3.000 klanten en onze professionele medewerkers kunt u met een gerust hart vertrouwen op Vircon als uw hostingpartner.


Techniek

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van apparatuur van A-merken zoals IBM, HP, Dell, Juniper en vele andere om de continuïteit van onze diensten te kunnen blijven garanderen. Hierdoor kan een uitstekende up-time worden behaald en is de continuïteit van uw business verzekerd. Meer technische informatie kunt u vinden op de datacenters en netwerk pagina.

Wij gebruiken voor het merendeel van onze diensten een serverruimte in Alblasserdam. Daarnaast hebben wij als extra zekerheid (redundancy) apparatuur in Eindhoven. Vircon werkt zo onafhankelijk mogelijk zodat we zelf te allen tijde de controle over de dienstverlening behouden.


Keurmerken en lidmaatschappen

Vircon is lid van diverse verenigingen en voert een aantal keurmerken.


Vereniging ISPConnect Nederland
ISP-Connect

Belangenvereniging voor Nederlandse Internet Service Providers. Doel van Vereniging ISPConnect Nederland is het behartigen van de collectieve belangen die de leden samen hebben, naar bijvoorbeeld de overheid, SIDN en anderen toe.

 
SIDN
SIDN

Wij zijn officieel registrar van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), hierdoor kunnen alle .nl domeinnaam aanvragen direct worden verwerkt en hebben wij zélf volledige controle zonder tussenkomst van derden.

 
DNS.be
DNS.be deelnemer

Wij zijn officieel agent van de vereniging DNS.be, hierdoor kunnen alle .be domeinnaam aanvragen direct worden verwerkt en hebben wij zélf volledige controle zonder tussenkomst van derden.

 
RIPE member
RIPE

Vircon is officieel RIPE member met eigen IPv4 en IPv6 IP-ranges. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van derden met betrekking tot het beheer en de controle over IP-adressen.


 
ICT Recht keurmerk
ICT-recht

Het ICTRecht Keurmerk heeft als doel websites van bedrijven te laten voldoen aan de ICT wet- en regelgeving. Onze overeenkomsten, documenten en voorwaarden voldoen aan de ICT wet- en regelgeving.

 

 
ECABO
ECABO

Vircon is een gecertificeerd opleidingsbedrijf voor ICT opleidingen. Wij bieden studenten de mogelijkheid tot stage en afstuderen binnen ons bedrijf met leerzame en uitdagende opdrachten.

 

 

 
ISPConnect keurmerk
ECABO

Het ISPConnect keurmerk is het kwaliteitskeurmerk voor Internet Service Providers. Met het voeren van het ISPConnect keurmerk laat Vircon zien dat zij voldoen aan diverse kwaliteitseisen en bevestigd de professionele dienstverlening bij Vircon.


Datacenters en netwerk

De Internetdiensten worden vanuit verschillende datacenters aangeboden. Onze hoofdlocatie is het datacenter in Alblasserdam.

Het datacenter in Alblasserdam waar Vircon gebruik van maakt is een van de modernste datacenters in Nederland. Het netwerk en de stroomvoorzieningen zijn volledig redundant uitgevoerd. Vircon beschikt in dit datacenter over eigen racks, routers, switches en servers.

Verbindingen

De opbouw van het netwerk bestaat uit twee volledig gescheiden glasverbindingen. Elke verbinding is fysiek via een verschillende route naar het datacenter aangelegd. De eerste glasvezel loopt via Rotterdam, Leiden en Hoofddorp naar euNetworks in Amsterdam. De tweede glasvezel loopt via Gorinchem en Utrecht naar NIKHEF in Amsterdam. Tussen euNetworks en NIKHEF ligt eveneens een glasvezel, zodat een glasvezelring ontstaat.

Omdat de netwerkverbindingen volledig redundant zijn uitgevoerd, wil dat zeggen dat wanneer er ëën van de verbindingen mocht wegvallen de anderen het automatisch overnemen om de continuïteit te garanderen.

Dataplace - Racks
Dataplace - Koeling
Dataplace - Stroomvoorziening

Beveiliging

Zeer strenge beveiliging zorgt er voor dat het datacenter voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Binnenkort zal de ISO 27001 certificering van toepassing zijn. Een persoonlijke toegangspas in combinatie met een vingerafdruk is nodig om toegang te krijgen tot het terrein en gebouw. In de draaideur (circlelock) tussen de entree en de datavloeren vindt een controle plaats op het aantal personen. Zowel het terrein, het pand als de datavloeren worden met ruim 40 videocamera's in de gaten gehouden.

Redundancy en failover

Om de continuïteit te kunnen garanderen heeft Vircon voor redundancy en failover doeleinden apparatuur in andere datacenters in Nederland en in Duitsland.

Klaar voor de toekomst

Ons netwerk is end-to-end IPv6 ready, onze klanten kunnen dan ook gebruik maken van IPv6. Daarnaast is het datacenter in Alblasserdam zo energiezuinig mogelijk ingericht. Ook de stroomvoorziening is toekomst bestendig, een short-break en no-break stroomvoorziening lopen via gescheiden paden naar de racks.

Datacenter Alblasserdam - Virtuele rondleiding

Datacenter - Alblasserdam

datacenter alblasserdam

Datacenter - Eindhoven

Datacenter - Interconnect Eindhoven